De belangrijkste en meest waardevolle element van een werkomgeving: de mens.  Efficiënt en effectief zijn in wie je bent en vanuit kwaliteit en kracht functioneren als individu en als deel van een groep. Met als resultaat een sterke basis voor efficiënt en effectief werken.

Coaching met paarden wordt veel zakelijk toegepast voor teams. Teamleden krijgen begrip, erkenning en respect voor elkaar. Het is perfect voor een afdelingsuitje om nooit te vergeten. Ook om impasses te doorbreken binnen een team biedt teamcoaching met paarden een oplossing. In teamverband ben je niet alleen een individuu, maar onderdeel van een groter geheel, in verbinding met anderen. 

Het paard brengt een team als ‘co-coach’ dichterbij elkaar. Als kuddedier reageert een paard op de groepsdynamiek en is een expert in duidelijke communicatie en het lezen van lichaamstaal. De activiteiten worden op de behoefte van het team afgestemd.  De sessies vinden plaats met ‘beide benen op de grond’.

 

Coaching op maat

Tijdens het intakegesprek bespreekt de coach wat het doel is van de sessie. Zij beoordeelt of het zinvol is met één of meerdere paarden te werken en bedenkt passende werkvormen bij de coachvraag. Deze opdrachten worden uitgevoerd in een ruime, overdekte bak, die afgeschermd is van de manege. De coach heeft de functie van procesbegeleider. Feitelijk koppelt zij de feedback van de paarden terug en vraagt de groep om zelf op zoek te gaan naar de betekenis hiervan. Na een reflectiefase gaat het team een teamvisie formuleren. Waarna de teamleden tijdens een oefening gaan experimenteren met ander gedrag. Wanneer dezelfde oefening op een andere wijze wordt uitgevoerd, welke feedback geeft het paard dan? Zo gaan de teamleden zoeken naar oplossingen voor samenwerking, communicatie, eigen verantwoordelijkheid en natuurlijk leiderschap.

Doel van ervaringsgerichte coaching

Ervaringsgerichte coaching is zeer krachtig. Door te doen, leer je elkaar op een andere manier kennen. Een paard oordeelt niet, maar reageert op de situatie. Vaak komen onze beslissingen voort uit ons denken in plaats dat wij onze intuïtie te volgen. Dankzij de intuïtieve, niet-oordelende wijze waarop paarden ‘in het groepsproces’ komen, ontstaat een veilige omgeving voor alle teamleden. Met als gevolg dat zij begrip, erkenning en respect voor elkaar krijgen. Bovendien wordt het team gestimuleerd om creatieve oplossingen te zoeken voor hun opdracht. Uit de praktijk blijkt dat collega’s elkaar meer gaan waarderen om wie zij zijn. Vooroordelen vallen weg en het brengt een prachtige dialoog op gang, die nog verder gevoerd wordt op kantoor.

 

Waarom zou je zakelijk kiezen voor coaching met paarden?

Wilt u een coaching bieden aan uw team die echt effectief is? Teamcoaching met paarden is geschikt voor teams van bedrijven, stichtingen of verenigingen. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van het team, vraag daarom vrijblijvend een offerte aan. Kijk voor een globale indicatie op de pagina tarieven.

7 redenen waarom je kiest voor teamcoaching met paarden:

 Dankzij de paarden krijgen teamleden begrip, erkenning en respect voor elkaar.

 Coaching met paarden verbetert de verhouding met jezelf en anderen.

 Het team gaat samen op zoek naar samenwerking, communicatie, eigen verantwoording en natuurlijk leiderschap.

 De teamleden gaan samen een teamvisie formuleren en daarna mogen ze met nieuw gedrag experimenteren.

 Het team gaat functioneren als grotere eenheid, met waardering voor het individu.

 Waardering bepaalt efficiëntie en effectiviteit op de werkvloer.

 Weten wie je bent, zowel als individu en als team, betekent functioneren vanuit kwaliteit en kracht.

 

Wat gaan we doen?

Het team gaat op psychologische modellen gebaseerd activiteiten met het paard uitvoeren.
Op basis van de coachvraag van het team gaan we op zoek naar antwoorden wat betreft

- inzicht in kwaliteiten en talenten van de teamleden

- interactie, samenwerking, communicatie

- bewustwording van eigen gedrag, intentie en impact

- rolverdeling binnen het team

-kreativiteit, probleemoplossing

-leiderschap

-zelfkennis

-en alles wat zich op dat moment aanbiedt.