Passie voor het leven in vrijheid en authenticiteit

Coaching Paardenperspectief is het bedrijf van Zsanett Virányi - d’Hooghe. Zsanett is een gepassioneerd coach. Samen met de paarden als ‘co-coach’ is zij een expert in het naar boven brengen wat er werkelijk in iemand leeft. Het mooie van coaching met paarden is dat je  praktische handvaten krijgt aangereikt voor zelfonderzoek en gedragsverandering. Zij coacht zowel in Nederland, als in Hongarije.

''Ik ben Zsanett Virányi-d'Hooghe, en als Equine assisted coach...

  • heb ik een passie voor het leven in echtheid en draag deze visie uit voor mensen en voor paarden.
  • bied ik jou een mogelijkheid om jezelf te ontmoeten in contact met paarden.
  • functioneer ik in totale openheid vanuit mijn authenticiteit waarbij ik jou als persoon de volle ruimte geef om jezelf te mogen zijn.
  • heb ik vertrouwen in je en daarin dat je je eigen oplossingen kan vinden
  • ben ik oprecht nieuwsgierig naar wat jouw achterliggende motivatie en beweegredenen zijn.
  • stimuleer ik je tot zelfonderzoek, bewustwording en het ontdekken van jouw kwaliteiten.
  •  heb ik vertrouwen in mijn co-coach, het paard.
  • ben ik aangesloten bij het GAT
  • werk ik volgens de ethische code van GAT.
  •  blijf ik leren, studeren, en reflecteren door middel van intervisie, supervisie, cursussen, coachen... en het hele leven.''

Zsanett als procesbegeleider

“Als coach faciliteer en begeleid ik de coachsessies, en tegelijkertijd laat ik iemand vrij in zijn of haar proces. Zo ontstaan de mooiste resultaten. Ik geloof dat iedereen de antwoorden in zich draagt en dat de coachingsessies helpen om dit proces op gang te brengen. Ik ben neutraal als coach, niet oordelend, net als het paard. Soms moeten mensen hieraan wennen, want tijdens de coachingsessies wordt niet veel gesproken. Maar er zit ongeloofelijk veel diepgang in. Als iemand wel graag onder woorden brengt wat hij of zij op dat moment ervaart, dan is dat ook goed. Ik laat mensen vrij.”

 

Bewustwording

“Bewustwording verruimt onze keuzevrijheid. Kaders die wij hebben meegekregen vanuit opvoeding, sociale netwerken, culturele achtergrond bepalen ons denken en gedrag. Maar past dit ook bij wie wij zijn? Of beperkt dit juist? Je gaat keuzes maken en wat belemmert kun je loslaten. Ik heb dit persoonlijk ondervonden, toen ik vanuit Hongarije in Nederland ging wonen. Dit was in 2008. Wat bijzonder is aan emigreren, is dat je op dat moment beseft: mijn manier van denken, mijn culturele kaders en aangeleerd gedrag werken niet hetzelfde in dit land. Van daaruit is de vraag ontstaan: wie ben ik, wat is mijn identiteit en hoe kan ik mij overal thuis voelen waar ik ook ben?”

 

Ervaringsdeskundige coach

“In Hongarije heb ik een doctorsgraad in Scheikunde behaald. Ik heb lesgegeven aan studenten. Het begeleiden en coachen van studenten gaf mij, achteraf gezien, het meeste plezier in mijn werk. De coach was al ‘in mij’. Dit heb ik echter pas later ontdekt. Ik wilde graag praktisch aan de slag als scheikundige en heb uiteindelijk een baan gevonden in Nederland. Na een aantal jaren liep ik vast en ben ik bewust gaan onderzoeken wat mij belemmerde. Deze zoektocht heeft geleid tot waar ik nu ben. En nog elke dag leer ik om meer en meer te leven vanuit kracht en kwaliteit. Ik mag zijn wie ik ben: uniek en authentiek. Ineffectieve rollen en kaders heb ik bewust afgelegd, zodat ik open en zonder oordeel anderen tegemoet kan treden. Natuurlijk ben ik oneindig onderweg, maar dit heeft mij dusdanig veel vrijheid gebracht, dat ik dit ook anderen wil laten ervaren.”

 

Coach en co-coach

“Het is een bewuste keuze om als professional coach samen te werken met de paarden als ‘co-coaches’. Zodoende kunnen mijn menselijke interpretaties jouw proces niet beïnvloeden. Ik geloof persoonlijk dat coaching met paarden vele malen effectiever is dan gesprekstherapie. Een ervaring kun je niet wegredeneren of omheen praten. Mijn klanten die dit hebben ervaren, die beamen dit. Mijn missie is het faciliteren van het proces van bewustwording vanuit een passie voor het leven in authenticiteit. In dit proces staat jouw beleving centraal en mogen de paarden als neutrale ‘co-coach’ feedback geven waar je echt mee verder kunt.”

Lees referenties over mijn werk

Bewustwording, Creativiteit, Transformatie

Leer tekenen in drie dagen!

leer tekenen

Iedereen kan leren tekenen dankzij de methodiek van ''tekenen met de rechterhersenhelft''. Ontwikkel tijdens de driedaagse tekencursus jouw manier van waarnemen en tekentalent .

Re-Loaded: vernieuw je denken!

vernieuw je denken

Re-Loaded is een intensief trainingsweekend waarbij je mogelijkheid krijgt om je denken te vernieuwen. Wat zijn jouw kaders en belemmerende denkpatronen? Ontdek je realiteit!

Equine assisted coaching

paard als co-coach

Paarden zijn meester in het lezen van wie je werkelijk bent en geven eerlijke feedback, contact met hun werkt bewezen helend. Ontdek hoe uniek en authentiek jij bent! Je bent welkom!