Familiale misverstanden en uitdagingen? Spelen er relatieproblemen? Of  misschien is er een jarenlange strijd tussen ouder en (een volwassen) kind. Dan is duo coaching een geschikte oplossingsgerichte methode. Mogelijk voel je jezelf steeds meer verwijderd van je levenspartner, en zie je relatietherapie niet zitten? Wat valt er nog te bespreken? Dan biedt coaching met paarden een goede oplossing. Er hoeft namelijk niet gesproken te worden, het mag.

Het paard als mediator

shutterstock_779439463

Zakelijk gezien is duo coaching ook mogelijk. Bijvoorbeeld in conflictsituaties tussen businesspartners, of tussen werknemer en werkgever. Als jullie samen een uitweg willen vinden, biedt coaching met paarden een oplossing die aan woorden voorbij gaat. Dankzij de feedback van het paard, als co-coach, geven de coachingsessies inzicht in elkaars denkwereld, reactie en feedbackpatroon. Hierdoor leer je, hoe je efficiënt en effectief kunt samenwerken in de toekomst.

Hoe werkt duo coaching?

Relaties kunnen vastzitten in jarenlange patronen. Hoe doorbreek je dat patroon? Door samen aan de slag te gaan, zien jullie als vanzelf welk gedrag van de één, de reactie van de ander uitlokt.  Zo krijgen jullie de kans om samen oplossingen te vinden en te experimenteren met jullie gedrag. Het is bevrijdend om te zien hoe een paard hierop reageert en laat inzien waar de blokkades ontstaan. De coach is jullie procesbegeleider om elkaar weer te gaan waarderen om wie de ander is. Coaching met paarden biedt een nieuwe perspectief. Samen oefenen jullie met de paarden opnieuw in communicatie en gedrag. De activiteiten zeggen meer dan 1.000 woorden. Issues die al lang spelen, komen vrijwel direct aan de oppervlakte. Dit komt doordat een paard een meester is in het lezen van lichaamstaal en kuddegedrag, geeft zonder oordeel feedback waar jullie echt iets van kunnen leren. Hoe dat werkt? Dat lees je bij Over Paarden.